- منابع غذائی حاوی ویتامین عبارتند از: شیره (ملاس)، شیر، پنیر، تخممرغ، زرده تخممرغ، ماهی و کنسرو آن، گوشت، نخود و لوبیا، دانه سویا، کلم، زردآلو.
- منابع غذائی حاوی روی عبارتند از: شیر، پنیر، زرده تخممرغ، سیرابی، برنج شلتوکدار، نخود و لوبیا، جعفری، شلغم، قارچ، انگور سیاه، گلابی، آلبالو، انجیر خشک.
- منابع غذائی حاوی اسید پانتوتیک عبارتند از: ماهی تازه و ماهی کنسرو شده، تخممرغ و زرده آن، شیر، پنیر، غلات کامل، بادامزمینی، موز، زردآلو، آلبالو و انجیر خشک.
توصیههای مفید
- فاصله شام تا صبحانه برای شما زیاد است. قبل از خواب چند لقمه سبک بخورید.
- موادغذائی حاوی پروتئین را تنها در یک وعده مصرف نکنید. بلکه از آنها در وعدههای مختلف استفاده نمائید.
- مصرف کربوهیدراتهای تصفیه شده (قند و شکر)، روغنهای حیوانی، قهوه، چای و نوشیدنیهای حاوی کولا را محدودتر کنید.
- مطمئناً میزان کالری دریافتی روزانه شما به حد کافی نیست. بنابراین سعی در جبران آن نداشته باشید. اما نه به غذاهائی که فقط کالری تولید میکنند و فاقد سایر مواد مغذی هستند. (مانند قند، شکر، انواع آبنبات، شربت، نوشابه و…)
- در رژیم روزانه خود بهمقدار کافی از موادغذائی حاوی انواع ویتامینها، تیامین، اسید پانتوتنیک و روی بگنجانید.
- غذا را در محیطی آرام بخورید این امر به هضم راحتتر آن کمک خواهد کرد. وزن یک فرد با توجه به قد، اسکلتبندی و سن میتواند تابع تغییرات قابل توجهی باشد.
- جوشانده? گیاه مسیکه که از دم کردن 30 گرم گیاه تازه در یک لیتر آب جوش برای مدت ده دقیقه بهدست میآید، نیز اشتهاور است. غدد گل میخک و یا مقداری از گیاه سرو کوهی نیز بههمین منظور میتواند مورد استفاده قرار گیرد. 20 تا 25 گرم سرو کوهی له شده را در یک لیتر آب جوش بریزید، بهدقت از صافی بگذرانید و به آن شکر یا عسل بیافزائید. به عنوان محرک اشتها، پیش از هر وعده غذا یک فنجان از آن بنوشید. گیاه بومادران نیز همین خواص را دارد.
- مصرف چربیها بالاخص چربی حیوانی (کره، مارگارین، چربی گوشت، شیر پرچرب، پنیر، ماست پرچرب و خامه) توصیه میشود.